CHP’den Enerji ve Maden Yasa Teklifine Direniş

CHP Grup Başkanvekili Başarır: Enerji ve Maden Alanlarına Yönelik Düzenlemelere Karşıyız

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı olduklarını belirtti. Başarır, “CHP grubu olarak direnmeye devam edeceğiz. Bu yasanın geçmemesi için İçtüzük’teki tüm haklarımızı kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki suçlamalara ilişkin iddianamenin 4 aydır hazırlanmadığını dile getirdi.

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım’ın, Antalya’da “rüşvet” soruşturması kapsamında tutuklanan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanarak Beylikdüzü Belediye Başkanı görevinden alınan Mehmet Murat Çalık’ın sağlık sorunları olduğunu vurgulayan Başarır, “Bu kişiler hakkında tahliye kararı verilmesi neden bu kadar zor? Tutukluluk hallerini evde geçirmeleri hükümete zarar verir mi? İnsanların ölmesini mi bekliyorsunuz?” dedi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav sonuçlarıyla ilgili iddialara değinen Başarır, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Başarır, enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü hatırlattı.

Zeytinlik alanlara ilişkin düzenlemenin geri çekilmesini talep eden Başarır, şunları söyledi: “Gece yarısı önerge veriyorlar. 78 bin ağacı kesip yerine 157 bin ağaç dikecekler. Eğer dikmeye hevesliyseniz neden kesiyorsunuz? 300 yıllık zeytin ağacını keseceksiniz, yerine bir günlük ağaç dikeceksiniz. Bu marifetmiş gibi Meclis’te bizimle pazarlık yapacaksınız. Zeytin üreticilerine arazi verecekler, başarılı olursa 10 yıl daha süre verecekler. Çiftçiye rüşvet vermeyin. Bu yasayı geri çekin. Biz direnmeye devam edeceğiz. Ne bizimle, ne çiftçiyle, ne zeytinciyle, ne çevreciyle kirli pazarlıklar yapmayın. CHP grubu olarak direnmeye devam edeceğiz. Bu yasanın geçmemesi için İçtüzük’teki tüm haklarımızı kullanacağız.”

Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda Meclis’te oluşturulacak komisyon hakkında görüşmeler yaptığı toplantıya ilişkin değerlendirme yaparken, “Türkiye’ye barışın, huzurun gelmesini, akan kanın durmasını istiyoruz. Kan akmasını isteyen bir zihniyet, zaten sapkın bir akıldır.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Suriye Ordusundan Deyr Hafır’a Takviye

Suriye ordusu, PKK/YPG’ye karşı Deyr Hafır’a asker gönderdi. Çatışmalar sürüyor.

MEB’den 10 Kasım açıklaması: “Milletimizin vicdanına havale ediyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Kasım’ın ara tatil ilan edilmesine yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı. Bakanlık “anma etkinlikleri aynı kapsamda gerçekleştirilecektir” dedi.

Fenomen Mustafa Anıl Yıldırım Hayatını Kaybetti

Sosyal medya fenomeni Çello Mustafa, motosiklet kazasında yaşamını yitirdi. Sevenleri yasa boğuldu.

AJet Halep Seferlerine Başlıyor

AJet, 2 Ağustos’tan itibaren İstanbul-Halep seferlerine haftada 4 gün düzenleyecek.

Diyarbakır’da Dolandırıcılık Operasyonu

Depremler sonrası hasarlı araçlara usulsüz ‘change’ işlemi yaparak dolandırıcılık yapan 10 sanık hakkında 225 yıla kadar hapis cezası istendi.

Üsküdar’da Yangın: Otomobil Kül Oldu

Üsküdar’da seyir halindeki otomobil, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.