Bursa’daki Yangın Kontrol Altına Alındı
Bursa’da meydana gelen yangın, gece boyunca devam eden yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındı. Sabaha karşı rüzgarın etkisinin azalmasıyla enerjisi düşen yangın, zaman zaman alevlenmeler yaşansa da ekiplerin müdahalesiyle önemli ölçüde söndürüldü. Orman, itfaiye ve belediye ekipleri sürekli olarak hazır halde bulunuyor.
Toplamda 100 hektardan fazla alanı etkileyen yangın sonucunda 3 köyde bulunan 485 hane tahliye edilirken, 1765 kişi güvenli bölgelere nakledildi. Kamu, belediye ve gönüllülerin gece boyunca verdiği mücadele ile alevler kontrol altına alındı. Ancak söndürülen ormanlarda hala tüten görüntüler ve griye dönüşmüş çam ağaçları dikkat çekiyor.
Gece boyunca kriz masasında çalışmaları yönlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, helikopterle bölgede inceleme yapacak. Yangının sürdüğü süre boyunca fırtına ve lodos gibi olumsuz hava koşullarına karşı da ekipler teyakkuz halinde bulunuyor. Osmangazi ilçesine bağlı Avdancık köyünde ise yangının yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alındığı belirtildi.