Boyun fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Boyun Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Boyunda hissedilen ağrılar bazen sıradan ağrı kesicilerle geçebilirken, bazen de daha ciddi bir durumun habercisi olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, boyun ağrısının omuza ve kola yayılması durumunda boyun fıtığı şüphesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştıran bir durumdur. Fıtık oluştuğunda boyun ve sırt ağrısı, kol ağrısı veya uyuşukluk hissedilebilir. Akkor, boyun fıtığının genellikle ameliyatsız tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Fizik Tedaviyle Düzeltilebilir mi?

Hastaların tedavisi, muayene bulguları ve MR görüntüleri doğrultusunda belirlenir. Fizik tedavi, manuel terapiler ve ağrı kesiciler genellikle önerilen tedavi yöntemleridir.

Ameliyat Korkusu ve Sonuçları

Ameliyat endişesi taşıyan hastaların bu korkularının gereksiz yere uzaması durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde boyun ameliyatları günümüzde oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatlarından sonra hasta, kısa bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamına dönebilir. Ancak, ameliyat gerektiği halde ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, boyun fıtığı belirtileri olan hastaların uzman bir doktora danışmaları önem taşımaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor

Related Posts

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

“Ayağımı artık kesin” diyen hasta larva tedavisi ile yürüyerek taburcu oldu

Yıllardır şeker hastalığı nedeniyle ayağındaki kronik yara kapanmayan 59 yaşındaki Aydın Akat, uygulanan larva tedavisiyle yeniden yürüdü.

Kalbinizin gerçek yaşını hesaplayan araç geliştirildi

İngiltere’de bilim insanları, kalbin “işlevsel yaşını” hesaplayabilen yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde bireyler, kalplerinin gerçek yaşına kıyasla ne kadar yaşlandığını öğrenebiliyor. Geliştirilen sistem, kalp hastalıkları riski taşıyan bireylerde erken teşhis ve önlem amacıyla kullanılabilecek.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.