Bir haftada 506 bin 311 araca işlem yapıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan Trafik Denetimlerine İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından 2-9 Ocak tarihleri arasında 3 milyon 243 bin 49 araç denetlendi. Denetimler sonucunda, mevzuatta izin verilmeyen araçlara takılan çakar lambalarını kullanan 76 hız ihlali yapan sürücüye işlem yapıldı. Aynı zamanda periyodik muayenesi yapılmamış araçlara da 28 bin 702 işlem uygulandı. Emniyet kemeri takmayan 25 bin 353 sürücüye, sürücü belgesi olmayan 15 bin 648 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 24 sürücüye de cezai işlem uygulanarak toplamda 506 bin 311 araç sürücüsüne müdahalede bulunuldu.

İHA’nın haberine göre Bakan Yerlikaya, 2024 yılında yaya güvenliği kapsamında kurallara uymayan sürücülere toplamda 71 bin 21 işlem uygulanacağını belirtti. Ayrıca, kurallara uymayan 3 bin 26 yayaya da 2 bin 26 işlem yapılacağı bilgisini paylaştı.

(İHA)

Related Posts

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Güney Kore’de ikiz pandaların doğum günü kutlandı

Güney Kore’nin Yongin kentindeki bir eğlence parkında, ikiz pandalar Rui Bao ile Hui Bao, 2’inci doğum günlerini bambudan yapılmış doğum günü pastaları ve anneleri Ai Bao ile kutladı. Panda Ai Bao, ikiz pandalarını 7 Temmuz 2023’te dünyaya getirdi.

Aşırı sıcaklar 12 Avrupa şehrinde 2 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı

Geçtiğimiz hafta sona eren şiddetli sıcak hava dalgası nedeniyle Avrupa’nın 12 şehrinde yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.