Binlerce öğrencinin hayali konsolosluk kapısında kaldı!

Öğrencilerin Schengen Vizesi Alma Sürecinde Yaşadığı Zorluklar

Son zamanlarda Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alma sürecinde büyük zorluklarla karşılaştığı bir gerçek haline geldi. Özellikle öğrenciler, akademisyenler, iş insanları ve turistler, yükselen ret oranları ve geciken randevular yüzünden ciddi mağduriyetler yaşıyor. Schengen vizesi başvurusu yapan öğrenciler ise en çok etkilenen grupta yer alıyor. Uzun süre cevap alamayan veya olumsuz yanıt alan öğrenciler arasında burslarını kaybedenler bile var. Schengen vizesiyle mağdur olan öğrenci sayısı 50 bini aşmış durumda.

NTV’nin haberine göre, Almanya ve İtalya vize başvurularında en fazla sorun yaşanan ülkeler arasında yer alıyor.

Öğrencilere Destek Olmak İçin Kampanya Başlatıldı

Almanya ve İtalya’da eğitim almak isteyen toplam 23 bin öğrenci, vize alırken çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Yurt Dışı Eğitim Danışmanları Derneği, öğrencilere destek olmak ve öncelik tanınması için bir kampanya başlattı.

Related Posts

İmamoğlu’dan Kılıçdaroğlu’ya: ‘Bir ve beraber olmaya davet ediyorum’

İmamoğlu, CB Ofisi’nden yaptığı paylaşımda, “Partimize, birlik ve beraberliğimize, demokrasimize yapılan planlı saldırıları reddediyoruz. Partimizin ve genel başkanımızın bu süreçte yanındayız. Önceki dönem genel başkanlarımızı ve tüm partililerimizi bir ve beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

DEM’li vekilin Kürtçe bela okuması TBMM’yi karıştırdı

DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, konuşmasının ardından kürsüden ayrılırken doğa katliamcılarına hitaben Kürtçe “Allah belanızı versin” dedi.  Çubuk’un Kürtçe ifadeleri tartışma yarattı daha sonra sözlerini geri çekti.

Özgür Özel’in önündeki son anket ortaya çıktı: CHP yüzde 40’ı aştı, farkı 6’ya çıkardı

Partisinin düzenlediği mitinglerde Erdoğan’a ‘erken seçim’ çağrısında bulunan CHP lideri Özgür Özel’in açıkladığı son anketin ayrıntıları ortaya çıktı. Sözcü TV’nin ulaştığı ankette CHP yüzde 40,4 oy oranıyla birinci parti olurken AKP yüzde 35’in altında kaldı. Bu iki parti dışında diğer partilerin barajı geçemediği görüldü.

FBI, ABD’nin İran’a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı

FBI, ABD’nin İran’a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı

HÜDA-PAR’dan kanun teklifi: Dini değerlere hakaret edenlere 5 yıl hapis cezası verilsin

HÜDA-PAR’dan kanun teklifi: Dini değerlere hakaret edenlere 5 yıl hapis cezası verilsin

Trump, ‘İran tesisleri zarar görmedi’ diyen ABD basınına sert çıktı

ABD basın organı CNN, ‘bir kaynağa’ dayandırdığı haberinde ABD istihbarat raporuna göre İran’ın nükleer tesislerinin zarar görmediğini açıkladı. ABD Başkanı Trump, CNN’e sert yanıt vererek “Yalan haber CNN” açıklamasını yaptı. Trump İran tesislerini vurdukları operasyonu “tarihteki en başarılı askeri saldırı” olarak nitelendirdi.