Bill Gates’in milyarları Afrika’ya gidecek

Bill Gates, Gelecek 20 Yıl İçinde Afrika’ya Önemli Bir Miktar Bağışta Bulunacak

Microsoft’un kurucu ortağı ve milyarder iş insanı Bill Gates, yaptığı açıklamada, bağışladığı servetinin büyük bir kısmının gelecek 20 yıl içinde Afrika’nın sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için harcanacağını belirtti.

Bill Gates’in bağışladığı servetinin çoğu Afrika’ya yönlendirilecek. Axios’un haberine göre, geçen ay Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleşen bir etkinlikte konuşan Gates, 200 milyar doların üzerindeki servetinin yüzde 99’unu bağışladığını duyurdu.

Gelecek 20 yıl içinde söz konusu servetin büyük bir bölümünün Afrika’daki zorluklarla mücadele için harcanacağını vurgulayan Gates, “Afrika’daki her ülke, sağlık ve eğitim alanında insan potansiyelini artırarak refahı ilerletmelidir” dedi.

Bill Gates geçtiğimiz 8 Mayıs’ta kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında faaliyet gösteren Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıklamıştı.

Related Posts

Trump’tan 12 ülkenin vatandaşlarına ABD’ye giriş yasağı

Trump’tan 12 ülkenin vatandaşlarına ABD’ye giriş yasağı

Son dakika… Putin ve Trump arasında kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Bill Gates’in serveti Afrika’ya yağacak: Dev bağışı açıkladı

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Afrika Birliği merkezinde gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşma yaptı. Gates, açıklamasında servetinin büyük bir kısmını Afrika ülkelerini “refaha giden yola sokmak” amacıyla …

Yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararına itiraz: MASAK raporu alınmadı, mali inceleme yapılmadı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına ilişkin verilen takipsizlik kararına itiraz geldi. Avukat Deniz Atar, savcılığın soruşturmayı yüzeysel yürüttüğünü belirterek kararın kaldırılmasını istedi.

Son dakika… Ukrayna’dan Rusya’ya yeni saldırı: Kırım’ın can damarı olan köprü sular altında kaldı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya ile Kırım Yarımadası’nı birbirine bağlayan köprüye saldırdığını bildirdi. SBU’nun Telegram kanalında yapılan resmi açıklamada, “Ukrayna Güvenlik Servisi, yeni ve benzersiz bir özel operasyonla Kırım Köprüsü’nü üçüncü kez vurdu; bu kez sular altında!” ifadelerine yer verildi.

Trump: ABD ordusu “daha önce görülmemiş düzeyde” silah stokluyor

Trump: ABD ordusu “daha önce görülmemiş düzeyde” silah stokluyor