Audi, 7500 Kişiyle Küçülmeye Gidiyor

Audi, 7.500 Kişiyi İşten Çıkaracak ve 8 Milyar Euro Yatırım Yapacak

Volkswagen Grubu’na bağlı Alman otomobil üreticisi Audi, daha hızlı, atak ve etkin olmak için 7.500 kişiyi işten çıkaracak. Şirket aynı zamanda Almanya’daki fabrikalarına 8 milyar euro yatırım yapacak.

Audi, 2029 yılına kadar 7.500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, çalışanlar için mali kesintilerle birlikte yılda bir milyar euro tasarruf edecek.

Volkswagen Grubu’na bağlı olan Audi, Pazartesi günü şirket yönetimiyle sendika temsilciliği arasında tasarruf planları konusunda uzlaşıldığını açıkladı.

Anlaşmaya göre, istihdam alanları otomobil üretimini kapsamayacak ve işten çıkarmalar “dolaylı alanlarda” gerçekleşecek. Audi Yönetim Kurulu Başkanı Gernot Döllner, “Audi daha hızlı, atak ve etkin olmak zorunda. Personel ayarlamaları olmadan bunu başarmak mümkün değil” dedi.

Çalışma güvencesi 2033’e kadar uzatıldı. Gernot Döllner, “2033 yılı sonuna kadar işyeri tarafından işten çıkarma olmayacak. Bu, tüm çalışanlar için iyi bir haber” şeklinde konuştu.

Audi’nin Almanya’daki tesislerine 8 milyar euro yatırım yapacağı açıklandı. Elektromobiliteye geçiş çerçevesinde tesislerin yeniden konumlandırılacağını belirten Döllner, “Ingolstadt ve Neckarsulm’ü sağlam ve esnek biçimde yeniden konumlandıracağız” dedi.

Anlaşma uyarınca, 2027 sonuna kadar 6.000 kişinin, 2029 sonuna kadar da 1.500 kişinin işten çıkarılacağı açıklandı. IG Metall sendikasına üye işçilere ise 2026 yılından itibaren ikramiye verilecek.

Audi’nin geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda aldığı kararlar, şirketin rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Şirketin bu adımları, sektördeki diğer markaların da benzer dönüşümlere gitmesine yol açabilir.

Özgün Kaynak: dpa/ EC,ET

DW Türkçe’ye engelsiz nasıl erişebilirim?

Related Posts

Elon Musk’tan sürpriz dönüş: Trump’la barışma sinyali verdi

ABD’li milyarder Elon Musk, son dönemde gerilim yaşadığı eski Başkan Donald Trump’a zeytin dalı uzatıyor. SpaceX’in Dragon uzay aracını hizmet dışı bırakma kararından vazgeçen Musk, “İyi tavsiye” diyerek barış mesajı verdi. ABD siyaseti ile sık sık …

Kredi çekecekler ve mevduat yatırımcılarının gözü TCMB’de: Faizler ne zaman düşer?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesinin ardından piyasalarda faiz indirimi fiyatlamaları başladı. Borsa son iki günde sert yükseliş gösterirken, dolar ve mevduat yatırımcıları da faizlerdeki seyri merak ediyor. Dev kurumlar da Merkez Bankası için beklentilerini revize etmeye başladı. Peki faizler ne zaman düşer? Politika faizinde olası bir indirim sonrası kredi ve mevduat faizleri de geriler mi? İşte detaylar…

Otoyol ücretleri artık otomatik zamlanacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Karayolları Genel Müdürlüğü otoyol geçiş ücretleri ile ilgili değişikliği duyurdu. Karar 1 Ocak 2026’dan itibaren geçerli olacak ve her sene Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar otomatik olarak artırılacak.

Kıssa ile rüya

İlk kitaplarım yetmişli yılların başında yayımlandı. Yazdıklarım genç bir yazarın başarılı lâkin alışılmış ürünleriydi. Hikâye konusunda biçim ve muhteva için esaslı bir yol bulmalıydım . Bir süre yazmadım ve bu yolu aradım. Ben rahmetli Nurettin Topçu’nun “Hareket” dergisi çevresinde yetiştim. Bu çevre yönünü Batı’dan ziyade “bu topraklar”a çevirmişti. Bu sebeple geleneğe ilgi duydum, eski edebiyat ve sanatımıza baktım. Edebiyat, musiki, mimarî, hat ve tezhib. Bunların hepsi sanatın sembolik dilini

Erdoğdu da çantacı çıktı

İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Saraçhane’ye getirdiği dolar dolu çantayı Fatih Keleş’e teslim ettiğini anlattı. Önce bunu yalanlayan Erdoğdu, sorgu sırasında mola istedi. 10 dakika sonra açıklama yapan Erdoğdu, ‘kamu yararı’ nedeniyle Şile’de faaliyet gösteren şirketle İBB arasında aracılık yaptığını kabul etti.

Uzmanlar enflasyon verilerini değerlendirdi

Uzmanlar, kurlar, ücretler, emtia fiyatlarında şok bir gelişmenin gözlenmemesi, rezervlerin yükselmesi ve 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) gerilemesi durumunda enflasyonun yıl sonunda yüzde 30 seviyelerine gerileyebileceği öngörüsünde bulundu.