AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Ayakkabı kralı halef bulamadı asırlık mağazasını kapanıyor. 2. Dünya Savaşı’nda bombalanmıştı

Almanya’nın en eski şehirlerinden Trier’de 129 yıllık bir tarih sona eriyor. Schuhhaus Hammes, sahipleri Rainer ve Helga Hammes’in emeklilik kararı ve halef bulunamaması nedeniyle kapılarını kapatıyor. 1896’da Nagelstraße’de kişiye özel ayakkabılar …

Muğla’da 8 kişinin bulunduğu fiber tekne battı: 2 çocuk kayıp

Milas’ta batan teknedeki 6 kişi kurtulurken, kayıp 2 çocuk için havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Büyük model manken eleştirilere dayanamadı

24 yaşındaki büyük beden model Erin Marley Klay, bikinili fotoğraflarını paylaşınca kısa sürede gündem oldu. Çirkin yorumlara yanıt veren Klay, “Erkekler sıska kadınlardan değil bizim gibilerden hoşlanıyor” dedi.

ABD elçisi Witkoff: Alaska görüşmesinde Ruslar kısa sürede tavizler verdi

ABD elçisi Witkoff: Alaska görüşmesinde Ruslar kısa sürede tavizler verdi

Fenomenin canlı yayındaki ölüm anlarını binlerce kişi izledi

Kick platformunda “Jean Pormanove” adıyla tanınan Raphaël Graven, 10 gün süren canlı yayın maratonu sırasında hayatını kaybettiği ifade edildi. İddiaya göre ölüm anı, uyurken gerçekleşti ve o sırada yayını izleyen binlerce kişi olayı fark etti.

Eymir Gölü yakınlarında yangın: Nedeni belli oldu

Ankara’da Eymir Gölü yakınlarındaki otluk alanda havai fişek kullanımı nedeniyle yangın çıktı. Valilik, iki kişinin yakalandığını duyurdu.