Ahmet Hakan, Mümtazer Türköne’nin erken seçim sözlerine ateş püskürdü

Bahçeli’ye Yakınlığıyla Bilinen Mümtaz’er Türköne’den Çarpıcı İddialar

Son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri, Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen Ülkücü kökenli yazar Mümtaz’er Türköne. Türköne, Bahçeli’yi çok yakından tanıdığını belirterek, Erdoğan’ın çözüm sürecini baltalayacağını ve bu durumun Bahçeli tarafından ülkeyi erken seçime götüreceği iddialarını dile getirdi:

“Hadi gelin, bu senaryoyu birlikte gözden geçirelim. Benim öngörüm şu şekilde… Erdoğan, çözüm sürecini baltalayacak, yani sürecin ilerlemesini engelleyecek. Bahçeli ise buna tepki olarak Türkiye’yi erken seçime götürecek.”

Erdoğan, çözüm sürecini baltalayacak çünkü, daha önce belirttiğim gibi, hukuka dönüşün kendi otoritesini zayıflatacağını ve kendini tehlikeye atacağını düşünecek. Bu nedenle süreci adım adım engellemeye çalışacak. Yani aslında Erdoğan, çözüm sürecinin kendi otoritesine değil, bu sürecin kendi otoritesine hukuk çerçevesinde meydan okuyacağına karşı çıkacak.”

“Dediğim gibi, hukuka dönüş olmadan çözüm sürecinin başarılı olma ihtimali yok. Bu durumda Bahçeli’nin Türkiye’yi erken seçime götürmek zorunda kalacağını düşünüyorum. Çünkü ancak o zaman çözüm sürecine yol açılabilir.”

Ahmet Hakan, Türköne’yi Hedef Aldı

Türköne’nin sözleri gündem yarattıktan sonra Ahmet Hakan, “‘FETÖ’cülükten Fitneciliğe: Bir Mümtazer Portresi’ başlıklı bir köşe yazısı kaleme alarak Türköne’yi sert bir dille eleştirdi. Hakan, Türköne’nin geçmişte Zaman gazetesi yazarı olduğunu ve FETÖ savcılarına yönelik saldırılar yaptığını, ancak sonra hapse girdiğini yazdı.

Tahliye olduktan sonra Türköne’nin yeni bir rol üstlendiğini belirten Hakan, bu rolü “Ortalığı Bulandırma Görevi” olarak nitelendirdi:

“Zaman gazetesinin eski yazarı olan Mümtazer, o günlerde…

  • FETÖ’nün savcılarına saldırıyordu.
  • FETÖ’nün darbe planlarına inanarak Erdoğan’ı tehdit ediyordu.
  • Ergenekon/Balyoz davalarında TSK’nın komutanlarına saldırıyordu.
  • FETÖ’nün zafer kazanacağına inandığı için gözü dönmüş bir şekilde dolaşıyordu.”

“Sonrasında yaşananlar şöyle:

  1. 15 Temmuz darbe teşebbüsü.
  2. Darbenin püskürtülmesi.
  3. Hapishaneye giriş.
  4. Hapishanede kalış süreci.
  5. Hapisten tahliye.
  6. Bir süre sessizlik.”

“Bu uzun süreçten sonra bugünlere geldik. Mümtazer şimdi yeniden sahada ve yeni bir görev edinmiş durumda: Ortalığı karıştırma görevi.”

“Ortalığı karıştırırken ‘fitne stratejisi’ uygulayan Mümtazer, ‘Erdoğan ile Bahçeli arasında sorunlar çıkacak’ şeklinde iddialar ortaya atıyor. Mümtazer’ın bu ‘fitne stratejisi’nin taktiği çok basit ve anlaşılır: Bahçeli’yi temize çıkarmak ve Erdoğan’a saldırmak.”

“Mümtazer’in bugünkü tavrı, geçmişteki duruşundan pek de farklı değil aslında:

  • Geçmişte: Fetullahçıların başarılı olacağına inanarak Erdoğan’a saldırıyordu.
  • Şimdi: Muhalefetin başarabileceğine inanarak Erdoğan’a saldırıyor.

“Fetullahçıların hayal kırıklığı, Mümtazer’i derin bir depresyona sokmuştu. Eğer şimdi yeni bir hayal kırıklığı yaşarsa, akli dengesini kaybetmesi kaçınılmaz olabilir.”

Related Posts

Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu

83 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hikmet Çetinkaya’nın cenaze programı belli oldu.

Aslan kadının kolunu yedi

Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Darling Downs Hayvanat Bahçesi’nde bir kadın, 5 Temmuz sabahı saat 08.30 civarında bir aslanın saldırısına uğrayarak kolunu kaybetti. Olay, hayvanat bahçesinin etoburlar bölgesinde yaşandı. 50’li yaşlardaki …

Teksas’ta sel felaketinde can kaybı arttı

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 67’ye yükseldiği bildirildi.

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki katliamlarda ölü sayısı 57 bin 338’e ulaştı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 57 bin 338’e ulaştı. Son 24 saatte 70 kişi daha öldü, insani yardım bölgelerinde ise saldırılarda ölenlerin sayısı 743’e çıktı.

Yola çıkacaklar dikkat! Bu güzergahlarda yavaşlayın

Karayolları Genel Müdürlüğü, birçok ilde süren bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhlarda ulaşımın kontrollü veya alternatif yollardan sağlandığını duyurdu.