‘İmralı’dan silah bırakma çağrısı gelebilir’

Türk Bahçeli ile Yapılan Görüşmeyi Değerlendirdi: “İyi Bir Başlangıç”

MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Türk, “İyi bir görüşme oldu. Aslında insanlar, sanki hazırlanmış bir konu var ve bunun üzerine konuşulduğunu düşünüyor. Öyle değil. Bir başlangıçtır bu. Toplumun da hepimizin de buna ihtiyacı var. Yıllarca acılar çekildi. Türk halkı da Kürt halkı da” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin ilerleyen süreçte silah bırakma çağrısına dönüşebileceğini belirten Türk, bu konuda kesin bir şey söylemenin şu aşamada mümkün olmadığını ifade etti. “Bizim de aldığımız bilgiler öyle. Bütün siyasi partilerle görüşüp, heyetin tekrar İmralı’ya gitmesi ve ona göre de değerlendirme yapılacağı anlaşılıyor” dedi.

Umut hakkı ve genel af konularındaki iddiaları ise spekülasyon olarak nitelendiren Türk, Öcalan’ın görüşmede bu konuları gündeme getirmediğini belirtti. “Suriye, Türkiye’deki gelişmeler, emperyalizmin Ortadoğu’yu ele geçirme çabası… Bunlar konuşuldu” şeklinde konuştu.

Related Posts

Vatikan’da yeni papa için seçim bugün başlıyor

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek için seçim (Konklav) bugün başlıyor. Bu seçim, son yarım yüzyılın en belirsiz ve dramatik Konklav’ı olarak nitelendiriliyor.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Son dakika… Marmara’da deprem

Son dakika… Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı bilgiye göre Marmara’da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

14 yaşındaki çocuğa istismardan 2 kişi tutuklandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaşı küçük bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir