ÜRETİM VE REHABİLİTASYON UYUMLU BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Altın üretimi sırasında doğaya verilen önemin yanı sıra maden alanlarının rehabilitasyonu için çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Onur Demir, bölgedeki geçim kaynaklarının artık sadece tarıma dayalı olmadığını belirtti. TÜPRAG ile birlikte endüstriyel faaliyetlerin de bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Demir, bölgede iş olanaklarının arttığını kaydetti. Özellikle Efemçukuru’nda istihdamın yüksek olduğunu belirten Demir, madencilik faaliyetlerinin düzenli gelir sağladığını, siyanür yerine çevre dostu yüzdürme yönteminin tercih edildiğini sözlerine ekledi.
KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİMDE ÖNCELİK KAZANIYOR
Şirketin sosyal sorumluluk projelerine de değinen Demir, özellikle eğitime erişim konusunda destek verdiklerini ve kız çocuklarının eğitimine öncelik verdiklerini dile getirdi. Toplum sağlığına da büyük önem verdiklerini belirten Demir, bölgede 12 kişilik bir revirin yanı sıra dış alanda da sağlık hizmetleri sunduklarını ifade etti.
YENİ GELİR KAYNAĞI: TARIMSAL FAALİYETLER
Bunun yanı sıra, bölgede gerçekleştirdikleri tarımsal yatırımlara da değinen Onur Demir, köy halkının daha önce faydalanmadığı orman alanlarını tarımsal faaliyetlere açtıklarını ve bu sayede ekosistemi koruyarak gelir elde ettiklerini söyledi. Şirketin bir gün bölgeden çekilse bile tarımsal faaliyetlerin devam etmesi için projeler başlattıklarını belirten Demir, sürekliliği sağlamak adına çalışmaların devam edeceğini ifade etti.