Gürcan, internet üzerinde yayımlanan taşınmaz ilanlarında artan fiyatların belirli bir gerekçeye dayanmaması durumunda yasaklandığını hatırlattı. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte 21 taşınmaz sahibinin fiyatlarını haksız yere artırdığı belirlendi. Bu sahipler hakkında toplamda 4.2 milyon lira para cezası verilmesine karar alındı ve her birine 200 bin lira ceza kesilecek. Gürcan, bu değişikliğin önemini vurgulayarak, genel ekonomik verilere uygun olmayan fiyat artışlarının artık yasaklandığını söyledi.
Related Posts

Türkiye’de çalışanların geleceğini tehdit eden üç büyük sorun
Türkiye’de çalışanlar, sadece düşük emekli maaşlarıyla değil, çalışma hayatı boyunca birikim yapamamak ve emekli olduklarında toplu bir ödeme alamamak gibi önemli sorunlarla karşı karşıya. SGK uzmanı Özgür Erdursun’un köşe yazısına göre, çalışanların geleceğe yönelik kaygılarının başında düşük gelir ve yetersiz birikimler yer alıyor.

İhtiyaç kredilerinde yeni dönem başladı: Bankalar faiz indirimlerine devam ediyor
Merkez Bankası faiz indirimi beklentisi sürerken, bankalar ihtiyaç kredisi faiz oranlarını indirmeye devam ediyor. Özel bankalarda faizler yüzde 1.99’a kadar geriledi.

Manyas Gölü’nde Ölü Balıklar Bulundu
Balıkçılar, Manyas Gölü’nde ölü balıklarla karşılaştı. İnceleme başlatıldı.

Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!
Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!

e-Devlet’ten başvurdu: 6 bin lira iade aldı
Restoranlarda adisyona eklenen servis ücretleri, bir süredir tüketicilerin tepkisini çekiyor. Avukat Metehan Meşeli, bu konuda harekete geçerek tüketici hakem heyetine başvurdu ve 13 restorandan toplam 6 bin TL servis ücreti iadesi almayı başardı.

Samsun-Çarşamba Havalimanı Yolcu Trafiği 875 Bin
2025 yılının Ocak-Temmuz döneminde havalimanında 875 bin 939 yolcu hizmet aldı.