Küresel enerji devi Araplar’a mı satılıyor? 18,7 milyar dolar teklif edildi

Abu Dabi Petrol Şirketi, Santos’a Dev Bir Teklif Yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi hükümetine ait petrol şirketi, Avustralya merkezli enerji şirketleri grubu Santos’a çarpıcı bir teklifte bulundu. Şirket, 18,7 milyar dolar değerindeki teklifi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Avustralya’nın Adelaide merkezli enerji devi Santos, Avustralya’nın yanı sıra ABD, Papua Yeni Gine ve Doğu Timor’da faaliyet gösteren köklü bir şirkettir. Santos, özellikle Avustralya ve Asya pazarlarında etkin bir şekilde faaliyet göstererek doğalgaz alanında önemli bir aktör konumundadır.

YÜKSEK TEKLİF ŞAŞIRTICI BİR BAŞARI

Santos’un yaptığı açıklamaya göre, Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi ile şartlar konusunda anlaşma sağlanması durumunda hissedarlara teklif sunulacak ve anlaşmanın kabul edilmesi istenecektir. Abu Dabi Petrol Şirketi’nin sunduğu teklif, Santos’un geçen haftaki piyasa değerine göre yaklaşık olarak %28 daha yüksek bir değere denk gelmektedir.

Related Posts

İş adamları Erdoğan’ın kapısında: Kurtar bizi Reis – Kayıp 6,8 milyar dolar

Hazır giyim sektörü, son üç yılda 6,8 milyar dolarlık üretim kaybı yaşadı. 2022’de ihracat ve iç pazar büyüklüğü 30,8 milyar dolar olan sektörün, 2025 sonunda 24 milyar dolara gerilemesi bekleniyor.

Türkiye’de çalışanların geleceğini tehdit eden üç büyük sorun

Türkiye’de çalışanlar, sadece düşük emekli maaşlarıyla değil, çalışma hayatı boyunca birikim yapamamak ve emekli olduklarında toplu bir ödeme alamamak gibi önemli sorunlarla karşı karşıya. SGK uzmanı Özgür Erdursun’un köşe yazısına göre, çalışanların geleceğe yönelik kaygılarının başında düşük gelir ve yetersiz birikimler yer alıyor.

İhtiyaç kredilerinde yeni dönem başladı: Bankalar faiz indirimlerine devam ediyor

Merkez Bankası faiz indirimi beklentisi sürerken, bankalar ihtiyaç kredisi faiz oranlarını indirmeye devam ediyor. Özel bankalarda faizler yüzde 1.99’a kadar geriledi.

Manyas Gölü’nde Ölü Balıklar Bulundu

Balıkçılar, Manyas Gölü’nde ölü balıklarla karşılaştı. İnceleme başlatıldı.

Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!

Hurun Global Rich List: Türkiye, en çok milyarder bulunan 19. ülke!

e-Devlet’ten başvurdu: 6 bin lira iade aldı

Restoranlarda adisyona eklenen servis ücretleri, bir süredir tüketicilerin tepkisini çekiyor. Avukat Metehan Meşeli, bu konuda harekete geçerek tüketici hakem heyetine başvurdu ve 13 restorandan toplam 6 bin TL servis ücreti iadesi almayı başardı.