Mardin’de Ocak Ayında Terör Operasyonları: 1 Tutuklama, 4 Gözaltı

MARDİN’de, Ocak ayı içerisinde düzenlenen 16 terör operasyonlarında gözaltına alınan 4 kişiden 1’i tutuklandı.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile Valilik binasında düzenlenen ‘Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, güvenlik güçlerini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Ocak ayında PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 16 operasyonunun düzenlendiğini ve gözaltına alınan 4 kişiden 1’inin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Terörle mücadele ile birlikte organize suç çetelerine yönelik de operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirten Vali Akkoyun, “Bu kapsamda ilimizde 7 operasyon düzenlenmiş olup 29 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında değişik özellik ve çapta 158 silah ve 10 bin 353 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir” dedi.

‘SINIRI GEÇMEYE TEŞEBBÜS EDEN 9 ŞAHIS YAKALANDI’

Ocak ayı içerisinde 95 narkotik operasyonun düzenlendiğini ifade eden Vali Akkoyun, “Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Ocak ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 46 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 9 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalan kolluk kuvvetlerimize teslim edilmiştir. Operasyonlarda 116 kişiye işlem yapılmış, operasyonlar kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi de tutuklanmıştır. Yine kaçakçılıkla mücadelede kapsamında ilimizde Ocak ayı içerisinde 59 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 122 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven kapsamında yapılan uygulamalarda Ocak ayında içerisinde Aranan toplam 697 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis, kumar ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 5 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda 7 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. Denetimler kapsamında Trafik ekiplerimiz tarafından Ocak ayında 1.221’i okul servisleri olmak üzere 124.430 araç denetlenmiştir” diye konuştu.

Haber-Kamera: Salih KESKİN/MARDİN,

Related Posts

PKK’nın kendini feshi İBB operasyonlarını boşa mı düşürecek?

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluğuna bir kez daha itiraz edildi. Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, sunduğu dilekçede, “12 Mayıs 2025 tarihinde PKK/KCK örgütünün kendisini feshettiğini ve silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesi, isnat edilen ‘örgüte yardım’ suçunun tüm unsurlarını hukuki ve fiilî olarak ortadan kaldırmıştır” dedi.

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Tarihî görüşme | ABD Başkanı Trump, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Colani ile Riyad’da bir araya geldi; toplantıya Erdoğan da çevrimiçi olarak katıldı

Tarihî görüşme | ABD Başkanı Trump, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Colani ile Riyad’da bir araya geldi; toplantıya Erdoğan da çevrimiçi olarak katıldı

Dünyanın en fakir başkanı hayatını kaybetti!

Uruguay’ın efsanevi Devlet Başkanı Jose Mujica (Pepe) yemek borusu kanserinin karaciğerine sıçradığını ve artık tedavi görmeyi reddettiğini duyurmuş ve vasiyetini açıklamıştı. Mujica çiftlikteki sekoya ağacının altına, köpeği Manuela’nın yanına …

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Barış masası yeniden İstanbul’da kurulacak: Perşembe günü Türkiye’de Putin’i bekleyeceğim

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşı sonlandırmak yönünde yarından itibaren Rusya’dan tam ve kalıcı ateşkesin sağlanmasını beklediklerini belirterek, “Ben perşembe günü Türkiye’de Putin’i bekleyeceğim” ifadesini kullandı.