Motosiklet satışlarında sert fren: Sistem arızalı, plaka çıkarılamıyor!

Motosiklet Pazarında Tarihi Rekor Kırıldı, Ancak 2025 Motosiklet Satışları Sorunla Karşı Karşıya!

Motosiklet pazarında 2024 yılında kaydedilen tarihi satış rekorunun ardından, 2025 yılına ait motosikletlerin satışında ciddi bir sorun ortaya çıktı. ARTES sisteminde meydana gelen teknik aksaklıklar nedeniyle, satılan motosikletlere plaka çıkarılamıyor. Bu durum, motosiklet satıcıları ve tüketiciler arasında büyük bir mağduriyete neden oluyor.

Türkiye gazetesinden Ali Çelik’in haberine göre, Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) verilerine göre, 2024 yılında trafiğe kaydedilen motosiklet sayısı 1.2 milyon adede ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. Ancak, 2025 yılına geçildiğinde motosiklet satışları neredeyse durma noktasına geldi. ARTES sistemi, 2024 model motosikletler için tescil işlemlerini onaylamazken, tüketiciler ve bayiler ödeme yapmalarına rağmen plakalarını alamıyorlar.

Sistem, 2025 model motosikletler için işler durumda olsa da, birçok marka henüz bu modellerin satışını başlatamadı. Yeni modellerin genellikle şubat ve mart aylarında piyasaya sürülmesi ertelenince, sektördeki belirsizlik artıyor.

Diğer yandan, 2024’te uygulamaya konulan ek gümrük vergisi kararı da sektörü etkiliyor. Bu düzenlemeyle, motosikletlerin gümrük kıymet bedelleri arttı, bu da 2025 model motosikletlerin daha yüksek vergilerle ithal edilmesine yol açacak. Sektör temsilcileri, bu konuda çözüm bulmak için Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürüyor.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul sorusuna cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok” dedi. Bakan Kurum ayrıca “Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır.” diye ekledi.

Altın yatırımcısına ‘Cuma günü’ uyarısı: Her şey değişebilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, cuma günü açıklanacak verilerin piyasalarda dengelerin değişmesine neden olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, piyasaların haftanın son işlem gününe kadar sakin bir seyir izlemesini beklediğini ifade etti.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

TCMB’den zorunlu karşılıklarla ilgili düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklara tesis edilen faiz hesaplamasında değişikliğe gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir