Konkordato ilan etmişti: 250’den fazla şubesi olan Türk döner devi hakkında yeni gelişme

Türkiye genelinde 250’den fazla şubesiyle hizmet veren döner devi Ekrem Coşkun Döner’in konkordato sürecinde yeni bir aşamaya geçildi. Mali sıkıntıları nedeniyle mahkemeye başvuran şirket hakkında verilen kesin mühlet kararının ardından, alacaklılar için 15 günlük bildirim süresi başlatıldı.

Ekrem Coşkun Döner, Konkordato Talebinde Bulundu!

Türkiye’nin önde gelen fast-food zincirlerinden biri olan Ekrem Coşkun Döner, mali sorunlarla boğuşurken geçen Haziran ayında konkordato talebinde bulundu. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yönetilen süreçte, şirket için 3 aylık geçici bir süreç başlatıldı.

Konkordato Komiseri, şirketin mali durumunu denetlemek ve süreci yönetmek üzere atandı. Bu doğrultuda, alacaklılara yönelik resmi bir duyuru yayımlandı ve alacaklılar için 15 günlük kritik bir süre başlatıldı.

Alacaklılar İçin Önemli Duyuru!

Yapılan duyuruya göre, Ekrem Coşkun Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den alacaklı olan tüm kişilerin ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde alacaklarını kaydetmeleri gerekmektedir. Bildirimler bizzat, noter onaylı vekaletnameye sahip vekiller aracılığıyla veya iadeli taahhütlü posta yoluyla Konkordato Komiserliği bürosuna iletilmelidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlanda, süresi içinde bildirimde bulunmayan alacaklılar için önemli uyarılar yer almaktadır. Alacağı borçlu bilançosunda kayıtlı olanlar, sadece bu tutar üzerinden toplantıya kabul edilirken, bildirimde bulunmayan diğer alacaklılar hesaba katılmayacaktır. Bildirimde bulunacakların alacak miktarlarını, vadesini, rehinli olup olmadığını açıkça belirtmeleri ve usulüne uygun hesaplama yapmaları gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir