35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

İngiltere’de “bebek ticareti” şüphesi: Nijerya’dan getirdiği bebek kendi çocuğu çıkmadı

Nijerya’dan İngiltere’ye bebekle dönen bir kadın, DNA testleri sonucunda bebeğin biyolojik annesi olmadığının anlaşılması üzerine insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Olay, Nijerya’daki yasa dışı “bebek çiftlikleri”ne dair endişeleri yeniden gündeme getirdi

Tutdere dosyasında delil yok!

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında başlatılan soruşturmanın temeli, temizlik firması ödemelerine dayanıyor. Soruşturmanın merkezinde, temizlik hizmeti sağlayan Bilginay firmasının yerel seçimlerin ardından hak ediş ödemelerini alamadığı yönündeki iddialar yer alıyor. Yapılan açıklamada tüm ödemelerin belgelerle kanıtlandığı belirtildi.

Sağlık için güneşe çıkın

Uzmanlara göre, kontrollü bir şekilde güneşe maruz kalmak, ruh sağlığından kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor.

Doğum hastanesini hedef aldılar! Anneler bebekleriyle panik içinde sığınaklara koştu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov şehrine İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir doğum hastanesi hedef alınırken saldırıda camların kırılması nedeniyle bebeklerin üzerine cam parçaları düştü. Aileler bebeklerini alarak panik içinde sığınaklara koştu …

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.